NSA Stenvers methode voor nek-, schouder- en armklachten

Het NSA is een onderwijscentrum voor fysiotherapeuten en manueel therapeuten te Groningen. Grondlegger van dit centrum is Dhr. J.D. Stenvers. De behandeling volgens deze methode is gericht op het herstellen van de normale beweeglijkheid van met name de schouder, schouderblad en nek.
Vaak komen klachten door een slechte houding of een verkeerde manier van bewegen.

Uitgebreide informatie NSA Stenvers methode

De NSA Stenvers therapeut behandelt nek-, schouder- en armklachten volgens de door dr. J.D. Stenvers ontwikkelde methode.
Aan de hand van jarenlang onderzoek op verschillende terreinen op het gebied van nek-, schouder- en armklachten heeft het NSA deze onderzoeks- en behandelmethode ontwikkeld.

Hoe werkt het

Klachten in het schoudergewricht kunnen uitstraling geven naar de nek, de schouderbladen, de bovenarm, onderarm of hand. Bewegingen zijn beperkt en in sommige gevallen kunnen de klachten ook ’s nachts hinderlijk aanwezig zijn.
Klachten hebben vaak te maken met een verkeerde manier van bewegen.
De basis van de NSA Stenvers behandelmethode ligt in het herstellen van de normale beweeglijkheid van de schouder, schouderblad en nek.

Waar wordt het voor gebruikt

Veel klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat in het nek-, schouder- en armgebied kunnen behandeld worden volgens de NSA Stenvers methode.
Bijvoorbeeld bij een Frozen shoulder.
Ook bij irritatie van uw schouder en instabiliteit (het uit de kom schieten) kan kunnen wij u volgens de NSA Stenvers methode behandelen.

De behandeling

De NSA Stenvers methode gaat uit van het mobiliseren van het schoudergewricht op een andere manier dan de “reguliere” fysiotherapeutische behandeling.
Meestal wordt hierbij de arm ten opzichte van het schouderblad bewogen.

Bij de methode volgens Stenvers ligt u vaak op uw zij op de behandelbank en wordt het schouderblad ten opzichte van de arm bewogen.
Vaak is deze werkwijze effectiever om beperkingen te verminderen of op te heffen en is de behandeling minder pijnlijk.
Naast het mobiliseren van het schoudergebied zullen er ook specifieke oefeningen worden gedaan in de behandelkamer of oefenzaal.
Daarnaast krijgt u vaak adviezen en/of oefeningen mee voor thuis.

Van toepassing bij

  1. Peesaandoening in de schouder
  2. Frozen Shoulder
  3. Instabiliteit van de schouder
  4. Spierscheuring schouder

Voor deze behandeling kunt u een afspraak maken met Wiesje Doevendans  of Gerdine van der Wey

0515 – 42 38 36

Fysiotherapiepraktijk
Doevendans, Volkers en van der Wey

Harmen Sytstrastraat 6a
8602 TM SNEEK